Петър Дундаков е автор на музика отвъд жанровете, който последно нашумя

...
Петър Дундаков е автор на музика отвъд жанровете, който последно нашумя
Коментари Харесай

От "Голата истина за група "Жигули" до "Песента на ветровете"

Петър Дундаков е създател на музика отвъд жанровете, който последно нашумя с композициите си за българския филм " Голата истина за група " Жигули " (гледан към този момент от 46 000 фенове в кината в първите 10 дни след премиерата си). Започнал като клубен музикант с " Тибетски сърца " през 90-те, той приключва Консерваторията в Ротердам и работи интензивно в полето на класиката и джаза, само че също и за албума на " Мистерията на българските гласове " с Лиза Джерард BooCheeMish и музиката на филми като " Възвишение " и многочислени театрални постановки ( " Талантливият мистър Рипли ", " Еквус ", " Франкенщайн " ). През 2019 година той сътвори първи своя мултимедиен театър " Песента на ветровете ", който завоюва и Наградата на Столична община за ярки достижения в региона на музиката за същата година.

Утре планът, обединяващ разнообразни музикални стилове, още веднъж ще огласи столичния Театър „ Азарян ”. Цикълът от авторски пиеси за струнен оркестър, сопрано, флюгелхорн и фонограма ще събере на една сцена освежен състав, включващ камерен отбор „ Софийски солисти ” под диригентството на проф. Пламен Джуров, познатият от джаз сцената тромпетист Росен Захариев, сопраните Гергана Димитрова (солистка на „ Мистерия на българските гласове ” и „ Ева квартет ”) и Пламена Гиргинова.

Визуалната еднаквост на плана е дело на българския аниматор и мултимедиен актьор Иван Богданов (@finfilm). " Песента на ветровете " сплотява модерна класическа музика, джаз, фолклор, „ narrative music ” – театрална и кино музика, показани като разнообразни положения и картини, обединени в една музикална целокупност. 

Концертът на 28 април е първият от поредност от такива, които ще се разграничават един от различен и ще са с присъединяване на разнообразни посетител реализатори. Билети се продават в Билетния център на НДК и .

Петър Дундаков е едно от най-талантливите имена на актуалната музикална сцена. Завършва консерваторията в Ротердам в класа по комбинация на Пол ван Брюхе, а преди този момент през 1997 година се дипломира като мъдрец в Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”. Носител е на премия „ Маестро Димитър Вълчев ”, награди „ ИКАР ” и номинации за награди „ АСКЕЕР ” за театрална музика. Композитор и музикален продуцент е на „ БууЧииМиш ” (2018) – последния албум на „ Мистерия на българските гласове ” с присъединяване на австралийската певица Лиза Джерард. Музикален шеф е на концертните изяви на плана „ БууЧииМиш ” в София, Пловдив, Брюксел, Париж, Берлин, Рим и други Работил е по музиката на редица филми, измежду които „ Възвишение ” и „ Голата истина за група „ Жигули ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР